WIE ZIJN WE?

Vroedvrouwenpraktijk l'Origine staat voor meerdere dingen. Vanzelfsprekend duidt het op de origine, de oorsprong van het leven. Wij zijn er om jullie bij te staan vanaf het allerbegin. Daarnaast leven we in een multiculturele maatschappij. Onze populatie bestaat dan ook uit mensen van verschillende origines, die we allemaal de beste zorgen en begeleiding willen geven. Hiervoor spreken we ook Frans en vloeiend Engels. Tot slot hebben we zelf allebei (deels) een andere origine. Raisa heeft een half Nederlandse roots en Soumi haar roots liggen in India.

 

 

 

Raisa

 

Mijn naam is Raisa Hillen. In een notendop; een

gepassioneerde vroedvrouw met het hart op de tong. Mijn omgeving omschrijft me meestal als gevoelig, rechtuit en rust uitstralend.

In 2014 behaalde ik met grote onderscheiding mijn diploma Vroedkunde. Het jaar daarop studeerde ik af van de internationale masteropleiding Health Education and Promotion. Ik heb sindsdien steeds twee jobs gecombineerd, waardoor ik ervaring heb opgedaan in het ziekenhuis en in de thuiszorg. Momenteel combineer ik mijn passie voor het thuisbegeleiden van gezinnen met mijn passie voor het lesgeven. Door het opleiden van student vroedvrouwen blijft al mijn kennis steeds up-to-date en kan ik profiteren van een mooie wisselwerking tussen theorie en praktijk. In tussentijd behaalde ik ook het postgraduaat Lactatiekunde met grote onderscheiding. Het begeleiden van jullie borstvoedingen zal dus nog gespecialiseerder verlopen. Maar vergis jullie niet; ik heb ook een verdiepingscursus voor kunstvoeding gevolgd, dus ook moeders die er (op termijn) voor kiezen om kunstvoeding te kiezen, zullen van professionele begeleiding kunnen genieten! Tot slot mag ik als vroedvrouw ook een beperkt aantal  medicamenten voorschrijven, specifiek voor de periode waarin jullie begeleid worden. Ik kijk er al naar uit om jullie te ontmoeten!

 

 

 

 

 

 

“gepassioneerd, gevoelig & rechtuit”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“gedreven, rustig en empathisch”

 

 

 

 

Soumi

 

Ik ben Soumi Kathagen, een enthousiaste vroedvrouw, rustig, gedreven en empathisch. In 2013 studeerde ik af als vroedvrouw. Tijdens mijn studies heb ik de kans gekregen om zwangeren en kraamvrouwen aan huis te begeleiden. Meteen dacht ik: “dit wil ik later doen.” Toch bracht het lot me eerst in contact met de verpleegkunde. Binnen Mané vzw heb ik veel ervaring kunnen opdoen in het voeren van gesprekken en het bieden van een luisterend oor. Dit zijn eigenschappen die als vroedvrouw zeker belangrijk zijn. Ik behaalde reeds het postgraduaat NAH (niet-aangeboren hersenletsel) en het postgraduaat seksuologische hulpverlening. Deze laatste opleiding heeft me geholpen om meer kennis te verkrijgen over familiale relaties, veranderde relaties na bevallingen, relaties tussen ouder en kind,… Bijkomend heb ik de opleiding homeopathie voor verloskundigen gevolgd. Hiervoor heb ik reeds de theorie behaald. Het praktisch gedeelte volgt in de komende jaren.

Als vroedvrouw mag ik ook medicatie voorschrijven. Deze is specifiek voor de periode waarin jullie begeleid worden. Ik behaalde het postgraduaat lactatiekunde met glans. Op die manier kan ik jullie nog beter begeleiden tijdens de borstvoeding.

Graag sta ik klaar om jullie te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze unieke periode!

+32 495 20 40 10

info@vroedvrouwenlorigine.be

 

 Website Powered by My-designs.be